30 jaar samenwerking vieren in Same

30 jaar samenwerking vieren in Same

In 2016 bestaat onze Stedenband 30 jaar. Eind juli reisde een 30-koppige delegatie vanuit Tilburg naar Same om dit jubileum samen te vieren.

Water, gezondheidszorg en onderwijs zijn altijd de hoofdthema’s van de stedenband geweest. Het programma in Same gaf een goed overzicht van 30 jaar Stedenband. Zo zijn de waterprojecten in Njoro, Bwambo en Majengo bezocht. De docenten van de groep waren enthousiast bij de bezoeken aan de partnerscholen in Ishinde, Njoro en Lesirwai, omdat werkelijk vooruitgang te zien was. Dat geldt ook voor de gezondheidszorg. Bij de bezoeken aan het gezondheidscentrum van Bwambo, de gezondheidskliniek in Kighare en het Same Districts Hospital werd duidelijk wat in de loop van de jaren gerealiseerd is.

De ontvangst in Same was meer dan hartelijk. Er was een speciale jubileum dag georganiseerd en er werd uitbundig feest gevierd met optredens van schoolkinderen, een muziekband, veel toespraken, een mooie viering in de kathedraal en lekker eten. Benieuwd naar meer foto’s van de jubileumreis?

jubileumbezoek-aan-same