Afrikaweek De Alm

Afrikaweek De Alm

Educatieve week

In juni was weer de jaarlijkse Afrikaweek op basisschool de Alm. Een week met muziek, dans en knutselen en waar in de lessen aandacht was voor het leven van hun leeftijdgenootjes in Tanzania.

Flessenactie

Op vrijdagmiddag trokken alle leerlingen van Basisschool De Alm er op uit om in de wijk Groenewoud statiegeldflessen op te halen. Huis aan huis werd aangebeld om de mensen te vragen hun lege flessen in te leveren. De actie was van tevoren aangekondigd met flyers, die o.a. bij de supermarkt en het wijkcentrum waren opgehangen. Door het enthousiasme van de kinderen werd wel eens afgeweken van de afspraak om maar één keer aan te bellen; de meeste bewoners losten dat op door in de deuropening te blijven staan totdat de hele stoet voorbij was. En dat leverde, behalve lege flessen, ook nog eens gezellige praatjes op.
Met de waterloop konden de kinderen leren en ervaren dat het niet vanzelfsprekend is dat je thuis kranen hebt waar altijd water uit komt.

Africaderie

Als afsluiting van de Afrikaweek was er nog een gezellige ‘Africaderie’, een openluchtmarkt waar de door de kinderen gemaakte knutselwerkjes en andere spullen werden verkocht.
De opbrengst van de actiemiddag is natuurlijk voor de Ishinde Primary School, de partnerschool van De Alm in Same, Tanzania.

enthousiaste-leerlingen-in-actie-in-de-wijk