Scholenbanden

Scholenbanden

Vriendschapsrelatie

De Scholenband maakt onderdeel uit van de Stedenband Tilburg Same Tanzania en wordt gevormd door de basisscholen Armhoefse Akker, Bibit en De Alm. Deze Tilburgse basisscholen hebben een – soms al jarenlange – vriendschapsband met een partnerschool in het district Same in Tanzania. In het kader van de scholenbanden wordt er bij de basisscholen in Tilburg veel aandacht besteed aan het (dagelijks) leven en het schoolleven van kinderen in Tanzania en bij de partnerscholen in Same. Dat gebeurt tijdens activiteiten, maar ook door het jaar heen wanneer er brieven en tekeningen uit Tanzania komen of voor de kinderen in Tanzania worden gemaakt.

Ondersteuning partnerscholen

De opbrengsten van activiteiten worden gestort in een gezamenlijk Scholenfonds, dat is ingesteld voor financiƫle ondersteuning van de scholen in Same.
In de loop der jaren zijn er – met financiĆ«le steun van de Tilburgse scholen en van Wilde Ganzen – veel projecten gerealiseerd: de bouw van leslokalen, aanschaf van schoolmeubels en lesmateriaal (vroeger waren dat lesboeken, nu computers) en aanleg van water- en sanitaire voorzieningen.

Onderwijsreizen

Elke 3 jaar gaan leerkrachten op Onderwijsreis naar Tanzania. Ze bezoeken de scholen en gaan een paar dagen lesgeven op de eigen partnerschool.
Door alle contacten is de Scholenband inmiddels een echte vriendschapsband geworden.

ontmoeting-met-leerlingen-van-de-zusterschool