Watertank voor Majengo Primary School

Watertank voor Majengo Primary School

Majengo Primary School is een van de vier primary schools in een buitenwijk van Same stad.
De school heeft ongeveer 370 leerlingen en 18 leerkrachten
Same district is een agrarisch gebied in het noorden van Tanzania. De inwoners van de kleine dorpen zijn kleine boeren met een heel laag inkomen, minder dan 1 dollar per dag.
Same is een van de droogste districten in het Kilimanjaro gebied.. De gemiddelde regenval per jaar in het gebied is tussen 800 – 1400 mm per jaar.

Het tekort aan water heeft geleid tot sociale problemen zoals heel groot schoolverzuim doordat de kinderen kilometers ver water moeten halen en daardoor niet naar school kunnen. Ook verzuimen ze omdat er geen drinkwater is op school. Omdat er op school geen maaltijden bereid kunnen worden door gebrek aan water gaan veel kinderen voor de lunch naar huis, soms anderhalf uur lopen en komen daardoor ’s middags niet meer terug naar school.

De school kan geen gebruik maken van de watervoorziening van Same. De beste oplossing is om de school aan te sluiten op de bestaande watervoorziening door het aanleggen van een watertank die door middel van pijpleidingen aangesloten is op de hoofdleiding.
De kosten voor de aanleg van de watertank, een wasplaats voor het wassen van de handen na het toiletgebruik en een opvangreservoir voor het opvangen van het water van het handen wassen bedroegen €5551,14.

Het benodigde bedrag is bijeengebracht door de Derde Wereld Rommelmarkt 2015 van Mill Hill College in Goirle en de Wilde Ganzen.
Door de watertank op het schoolterrein, een handenwasplaats en het reservoir voor de opvang van het gebruikte water hebben de kinderen schoon en veilig drinkwater binnen handbereik. Hierdoor lopen de kinderen geen ziekten meer op ten gevolge van vervuild drinkwater en kunnen ze ook gewoon aanwezig zijn op school omdat ze geen tijd meer verliezen om kilometers ver water te moeten halen.

zonder-datum-masandare-hand-washing-03